توصیه‌ های حیاتی برای طراحی لوگو با فتوشاپ

طراحی لوگو با فتوشاپ

طراحی لوگو با فتوشاپ، موضوعی که برای آن آموزش‌ ها، منابع و نمونه‌ های زیادی در سراسر وب پست شده‌ اند. این‌ ها همه به شما کمک می‌ کنند که برای طراحی لوگویتان ابزار قدرتمندی بسازید در حالی‌ که در درجه اول شما باید عمیقا درک کنید که چه چیزی برای طراحی لوگو خوب است و چه مسائلی را باید قبل از استفاده از این ابزار ها در نظر داشته باشید. در این مقاله، ما مو به مو در مورد نکاتی که برای طراحی یک لوگوی خوب لازم است صحبت می کنیم و همچنین شما را با بهترین قواعد و روش ها در مورد خلق یک هویت منحصر به فرد برای برند تان راهنمایی می کنیم. 

لوگو چیست؟

برای این که بفهمیم لوگو چیست، اول باید بدانیم هدف اصلی یک لوگو چیست. هدف پروسه طراحی باید ایجاد لوگویی باشد که به سرعت شناخته شود، القای اعتماد و وفاداری کند و نشان دهنده برتری بر سایر رقبا باشد. لوگو یک جنبه از برند تبلیغاتی یا هویت اقتصادی یک شرکت است و شکل، رنگ، فونت و عکس های آن معمولا با لوگو های دیگر در همان بازار کاملا متفاوت است. 

از لوگو برای شناساندن هویت یک مجموعه استفاده می شود و این آرم در یک فرآیند مناسب طراحی لوگو با فتوشاپ، می تواند زاده شود.

پاول رند، یکی از بزرگ ترین طراحان دنیا بیان می‌ کند که “لوگو مثل یک پرچم، یک امضا یا یک تابلو است. لوگو خودش مستقیما باعث فروش نمی شود، بلکه کسب و کار را به مردم می شناساند. یک لوگو ندرتا توضیحی از یک کسب و کار را نشان می دهد. لوگو معنی خود را از کیفیت آن چه بر آن دلالت دارد می گیرد، نه برعکس. لوگو نسبت به محصولی که معرفی می‌ کند، اهمیت کمتری دارد؛ به عبارت دیگر محصولی که معرفی می‌ کند مهم تر از ظاهر خود لوگو است. موضوع لوگو می تواند تقریبا در مورد هر چیزی باشد.”

یک لوگوی خوب چه لوگویی است؟

لوگو باید متمایز، متناسب، کاربردی، گرافیکی و با فرم ساده باشد و پیام مورد نظر را منتقل کند. پشت یک لوگوی خوب، معمولا یک مفهوم یا “معنا ” وجود دارد و پیام مورد نظر را می رساند. یک لوگو باید در سایز های مختلف و حتی بدون رنگ قابل چاپ باشد. لوگوی خوب اساسا از دو جزء تشکیل شده است: مفهوم خوب و تاثیر خوب. البته هر لوگو نشان دهنده برندی است که داستانی دارد.

پروسه طراحی لوگو

طراحی لوگو با فتوشاپ

هریسون مکلود یکی دیگر از طراحان معروف می گوید:”برای بعضی‌ ها سوال است که ساخت لوگو مگر کاری دارد؟ ساخت چنین چیز کوچکی اصلا کار سختی نیست. وقتی فقط نتیجه تلاش‌ های یک طراح را ببینید، ساخت لوگو خیلی کار راحتی به نظرتان می‌ آید. اما این‌ طور نیست. ساخت لوگو، فکر و خلاقیت زیادی می‌ خواهد و عناصر زیادی دست‌ به‌ دست هم می‌ دهند تا یک لوگوی خوب ساخته شود.”

در زمان طراحی لوگو با فتوشاپ، پروسه‌ ای را در پیش بگیرید که نیازهای مشتری را بر آورده کند. ما لیستی از پروسه‌ هایی را که طراحان حرفه‌ ای دنبال می‌ کنند برایتان آورده‌ ایم. با تمرین، شما هم بدون شک می توانید پروسه‌ ای برای خودتان بسازید.

خلاصه طراحی: یک پرسش نامه یا مصاحبه برای مشتری تنظیم کنید تا خلاصه طراحی دستتان بیاید.

تحقیقات: در مورد تاریخچه شرکت و رقیبانشان تحقیق کنید. اول مسئله را حل کنید و بعد به سراغ طراحی بروید.

رفرنس: در مورد لوگو های موفق و ترند های مرتبط با سبکتان تحقیق کنید. ترند ها را نه برای خودشان بلکه برای آگاهی بیشتر دنبال کنید.

طرح اولیه و مفهوم آفرینی: بر اساس مطالب آمده در خلاصه و تحقیقتان، کانسپت اولیه را ایجاد کنید. این یک قسمت مهمی از پروسه طراحیتان است. خلاق باشید. طرح اولیه وقتتان را خیلی نمی‌ گیرد و راه بسیار خوبی برای پیاده کردن ایده‌ های ذهنیتان روی کاغذ است. این کار، طراحی آن روی کامپیوتر را راحت‌ تر می‌ کند. طرح اولیه، تصوراتتان را گسترش می‌ دهد: این نکته را وقتی که درک کنید، دیگر کارتان را همیشه فقط با کاغذ شروع می‌ کنید.

بازتاب: در پروسه طراحی، گاها وقفه ایجاد کنید. این کار باعث می‌ شود ایده‌ هایتان پخته‌ تر شوند و علاقهتان بیشتر شود و این فرصت را به شما می‌ دهد که بازخورد های آن را مشاهده کنید. این کار همچنین دورنمای جدیدی از کارتان را به شما نشان می‌ دهد.

اصلاحات: چه پیمانکار باشید (دستورالعمل کارتان را از مشتری بگیرید)، چه رابطه طولانی با مشتری داشته باشید (شما مشتری را راهنمایی کنید)، باید لوگو را طبق خواسته‌ های مشتری اصلاح کنید یا بهبود ببخشید.

ارائه: فقط بهترین طراحی‌ هایتان را به مشتری ارائه کنید. معمولا PDF بهترین فرمت است. شاید بخواهید لوگو را به‌ صورت متنی هم به مشتری نشان بدهید، که کمک می‌ کند مشتری با چشم بازتری مفهوم لوگو را تصور کند. آماده کردن یک نمونه باکیفیت برای ارائه جهت کسب رضایت مشتری خیلی مهم است. یک ارائه معنا دار، باید برای یک هدف یا شخص خاص، طراحی شود. شاید یکی از سخت‌ ترین وظایف طراح، نحوه ارائه یک ایده جدید باشد. این سختی فقط در مورد طراحی نیست، بلکه دامن هر چیز جدیدی را می‌ گیرد. هر کاری که طراح انجام می‌ دهد خودش به‌ نوعی نیاز به ارائه دارد. مثلا ارائه یک طرح خاص به مخاطب علاقه‌ مند (مشتری، خواننده مطلب، ناظر). ارائه دادن یک طرح مثل نواخته شدن یک موزیک هم‌ نواز آن طرح است. فراموش نکنید که یک ارائه‌ ی بدون ایده نمی‌ تواند پشت عکس‌ های آن‌ چنانی و پرزرق‌ و برق پنهان بماند.

تحویل و ساپورت: فایل‌ های مناسب را به مشتری تحویل دهید و هیچ حمایتی را دریغ نکنید. یادتان باشد که همیشه فراتر از چیزی که قول داده‌ اید عمل کنید. بعد از اتمام کار با خیال راحت نوشیدنیتان را بنوشید و شکلات بخورید سپس پروژه بعدی را آغاز کنید!

این موارد را می توانید در نمونه کار های طراحی لوگو چتر قرمز ببینید و لوگوی حرفه ای خودتان را سفارش دهید.

طراحی با فتوشاپ

5 اصل در طراحی لوگو با فتوشاپ

همان‌ طور که ذکر شد، یک لوگو خوب باید متمایز، متناسب، کاربردی، گرافیکی و بافرم ساده باشد و پیام مورد نظر را منتقل کند. با رعایت 5 اصل زیر می‌ توانید مطمئن شوید که طراحیتان تمام شرایط بالا را دارد:

1. ساده

2. به‌ یادماندنی

3. مستقل از زمان

4. پر کاربرد

5. متناسب

1. ساده: سادگی باعث می‌ شود یک لوگو به‌ راحتی شناخته شود، کاربردی باشد و راحت در ذهن بماند. لوگو های خوب معمولا یک ویژگی غیر منتظره یا منحصر به‌ فرد دارند ولی در عین‌ حال در آن‌ ها “افراط” نشده است.

قانون K.I.S.S را در ذهن داشته باشید که مخفف جمله: Keep It Simple,Stupid است. این قانون یک مفهوم بسیار مهمی را در طراحی منتقل می‌ کند. لوگو های ساده اغلب به‌ راحتی شناخته می‌ شوند، به طرز شگفت‌ انگیزی در ذهن می‌ مانند و در بر آورده کردن انتظارات مشتری‌ ها بسیار موثر عمل می‌ کنند. هویت اگر دقیق و چکیده شده باشد می‌ تواند نظر مخاطبتان را جلب کند، حتی اگر مخاطب، با سرعت 70 مایل بر ساعت در حال عبور از کنار یک تابلو باشد یا مشغول خرید در یک فروشگاه شلوغ باشد یا لوگویتان را روی یک ماشین تبلیغاتی و بازاریابی ببیند. یادتان باشد، اساس لوگو برند بین‌ المللی و بزرگ‌ ترین تولید کننده کفش دنیا (نایکی)، فقط یک تیک ساده است.

2. به‌ یاد ماندنی: بعد از سادگی، به‌ یاد ماندنی بودن اهمیت دارد. یک فر آیند طراحی لوگو با فتوشاپ موفق نتیجه ای دارد که باید در ذهن بماند که راه‌ حل آن ساده بودن، در عین‌ حال مناسب بودن آن است.

بر خلاف تصور خیلی از مردم، موضوع یک لوگو اهمیت نسبتا کمی دارد و حتی مناسب بودن محتوای آن نیز همیشه نقش مهمی ندارد. البته به این معنا نیست که مناسب بودن اهمیت نداشته باشد؛ بلکه صرفا حاکی از آن است که دستیابی به رابطه بین یک نماد و چیزی که نماد به آن دلالت دارد، اغلب غیر ممکن و حتی تحت شرایطی خاص، نا خوشایند است. در نهایت، به نظر می‌ رسد تنها لازمه طراحی لوگو با فتوشاپ این است که متمایز، به‌ یاد ماندنی و واضح باشد.

3. مستقل از زمان: یک لوگو تأثیر گذار باید فارغ از زمان باشد. آیا لوگوی شما می‌ تواند در طول زمان دوام بیاورد؟ آیا 20،10 یا 50 سال دیگر هم تأثیر گذار خواهد بود؟

ترند شدن برای صنعتِ مد (Fashion) است. ترند ها می‌ آیند و می‌ روند و وقتی در مورد خرید شلوار جین یا لباس جدید حرف می‌ زنیم این مسئله مهم نیست، اما وقتی هویت برندتان برایتان مهم باشد، طول عمر اهمیت کلیدی پیدا می‌ کند. از بقیه تقلید نکنید و متفاوت باشید.

طراحی لوگو با فتوشاپ

4. پرکاربرد: لوگو باید در رسانه‌ ها و اپلیکیشن های مختلف قابل کاربرد باشد. به این دلیل، لوگو باید در فرمت وکتور (vector) طراحی شود تا قابلیت تغییر سایز داشته باشد. از خودتان بپرسید، آیا در شرایط زیر هم لوگوی من قابل کاربرد است یا نه:

*در یک رنگ

*در رنگ معکوس (مثلا لوگوی روشن در زمینه تاریک)

*در سایز تمبر پستی

*در سایز بیلبورد

یک‌ راه برای یک طراحی لوگو با فتوشاپ پر کاربرد این است که طراحی را بارنگ سیاه‌ و سفید شروع کنید. در این صورت به‌ جای رنگ، روی مفهوم و شکل لوگو تمرکز می‌ کنید. هزینه‌ های چاپ را هم در نظر بگیرید: هر چقدر از رنگ‌ های بیشتری استفاده کنید، در دراز مدت برای کسب‌ و کار هزینه بیشتری خواهد داشت.

بهتر است لوگویتان در ابتدا سیاه‌ و سفید باشد تا مطمئن شوید که لوگو در ساده‌ ترین حالت هم خوب به نظر می رسد. رنگ یک‌ چیز کاملا ذهنی و احساسی است (هرکس برداشت خودش را دارد) و ذهن مخاطب را کاملا از کلیت لوگو دور می‌ کند (اگر مثلا لوگو قرمز یکدست باشد)، یعنی رنگ ممکن است اولین چیزی باشد که مخاطب به آن واکنش نشان می‌ دهد نه ترکیب دیگر عناصر لوگو. بهتر است تا زمانی که مشتری نمونه اولیه سیاه‌ و سفید لوگو را تایید نکرده است اصلا پیشنهادتان را در مورد رنگ‌ آمیزی به مشتری ارائه ندهید.

با پروسه‌ های چاپ تبلیغاتی آشنا شوید تا بعدا با مشکلات مربوط به چاپ روبرو نشوید؛ مثلا فرق بین سیستم‌ های رنگ‌ آمیزی CMYK،Pantone و RGB را بدانید.

5. متناسب: نحوه پوزیشنینگ (قرارگیری) یک لوگو باید متناسب با مخاطب باشد. به‌ عنوان‌مثال، فونت و رنگ‌ آمیزی بچه‌ گانه جهت لوگوی طراحی‌ شده برای یک اسباب‌ بازی‌ فروشی مناسب است نه برای یک شرکت حقوقی.

لوگو لازم نیست حتما کار یک شرکت را توضیح دهد؛ مثلا لازم نیست لوگو یک رستوران لزوما عکس غذا یا لوگو یک دندانپزشکی عکس دندان یا لوگو فروشگاه مبلمان عکس مبل داشته باشد. صرف مربوط بودن لوگو باکار کافی نیست. لوگو مرسدس بنز تصویر ماشین ندارد و یا مثلا لوگو اپل عکس کامپیوتر ندارد.

آیا لوگو باید مبرهن و بدون نیاز به توضیح باشد؟ یک لوگو فقط از طریق هماهنگی با یک محصول، خدمت، کسب‌ و کار یا شرکت است که معنی واقعی به خود می‌ گیرد. لوگو معنی و کاربرد خود را از کیفیت آنچه بر آن دلالت دارد کسب می‌ کند. اگر یک شرکت درجه‌ دو باشد، ناخود آگاه به لوگو آن‌ هم به چشم درجه‌ دو نگاه می‌ شود. اگر فکر می‌ کنید قبل از اینکه مخاطب به‌ خوبی شرطی شود، لوگو اثر خود را به‌ سرعت اعمال می‌ کند، در اشتباهید.

هزینه ساخت لوگو چقدر است؟

طبق تجربه ما، این سوال را بیشتر از هر سوال دیگر می‌ پرسند. پاسخ به آن‌ هم به این سادگی نیست چون هر شرکت نیاز های متفاوتی دارد. بهترین راه تنظیم یک جدول قیمت‌ گذاری مخصوص هر مشتری است. باید چند فاکتور را در نظر داشته باشید، مثلا چند کانسپت باید برای ارائه آماده شود، چند بار نیاز به اصلاح خواهد داشت، چه میزان تحقیقات لازم است، وسعت کسب‌ و کار چه اندازه است و…. به همین دلیل نمی توان یک نسخه واحد برای انواع طراحی لوگو با فتوشاپ پیچید!

نحوه انتخاب طراح لوگو

هنگام انتخاب طراح لوگو چند نکته را در ذهن داشته باشید:

  • تجربه و موفقیت‌ های قبلی: آیا کار های موفق ثابت‌ شده‌ ای دارد؟ چقدر تجربه دارد؟
  • توصیه دیگران: آیا مشتری‌ های قبلی نظر مثبتی دارند؟ حتما صحت نظرات مشتری‌ های قبلی را چک کنید. ارسال سریع یک ایمیل به شرکت کفایت می‌ کند.
  • پروسه طراحی: آیا پروسه طراحی خاصی دارند یا نه؟
  • جایزه‌ های برنده‌ شده یا کار های منتشر شده در مجلات و…: آیا برای کارشان تا به‌ حال جایزه‌ ای برده‌ اند؟ آیا کارشان در کتاب یا مجله خاصی چاپ‌ شده است؟ چقدر در صنعت شناخته‌ شده‌ اند؟
  • قدرت رزومه: رزومه آن‌ ها چگونه است؟ آیا بیشتر از 100 طراحی لوگو متوسط داشته‌ اند یا 10 تا 30 طراحی خیلی خوب؟
  • بازه زمانی: برای طراحی لوگویتان چقدر زمان نیاز دارند؟ یک پروسه عادی طراحی لوگو حدودا 4 تا 15 روز زمان می‌ برد اما خیلی مواقع ممکن است ماه‌ ها زمان ببرد. محاسبه کنید چقدر می‌ خواهید طراحی لوگویتان طول بکشد. آیا مثلا می‌ خواهید در کمتر از 24 ساعت (با تحقیقات خیلی کم) طراحی شود؟
  • قیمت: عموما قیمت تعیین‌ شده، کیفیت کار تحویلی را نشان می‌ دهد. در اکثر مواقع به‌ اندازه‌ ای که پول می‌ دهید آش می خورید ولی قیمت تنها عامل تعیین‌ کننده کیفیت نیست.
  • مشارکت: آیا با شرکت طراحی یا انتشارات خاصی مشارکت و همکاری دارند؟ این‌ یک نشانه خوبی در مورد میزان تعهد به کارشان است، گرچه وجود این مسئله لزومی ندارد.
  •  حرفه‌ ای گرایی و ارتباطات: خود را چگونه معرفی می‌ کنند؟ آیا به ایمیلتان سریع پاسخ می‌ دهند؟ چگونه ارتباط برقرار می‌ کنند؟ آیا با قرارداد کار می‌ کنند (برای محافظت خودشان و شما)؟
  • سوالاتی که می‌ پرسند: طراح چند سوال در مورد کسب‌ و کارتان می‌ پرسد؟ سوالات باید در مورد تاریخچه شرکت، بازار هدف، اهدافتان و… باشند.

 

اگر این مقاله برای شما کاربرد داشت در بخش کامنت یا چت به ما اطلاع دهید یا اگر نکته ای برای بهتر کردن، انتقاد از ما یا سوالی دارید از ما بپرسید، اگر از مقاله ما راضی بودید آن را برای دوستان خود ارسال نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *