معرفی کتاب همه چیز بودن

The book of being everything

کتاب همه چیز بودن نگاهی متفاوت به شیوه‌ ی زندگی دارد، شاید حتی گفته‌ های امیلی واپنیک خلاف ارزش‌ های اجتماعی باشد.

اما بی‌ تردید راهنمای افرادی خواهد بود که به دنبال ارزش‌ های متفاوتی از جمله آزادی، تنوع و انعطاف‌ پذیری در زندگی هستند.

امیلی واپنیک در کتاب همه چیز بودن: راهنمای آنان که هنوز نمی‌ دانند می‌ خواهند چه کاره شوند راز بزرگی را با شما در میان می‌ گذارد و نشان می‌ دهد که ناچار نیستید فقط یک چیز را برای گذران زندگی انتخاب نمایید. 

کتاب همه چیز بودن مجموعه‌ ای از کتاب‌ های مدیریت، بازاریابی و فروش است که توسط انتشارات نشر نوین و ترجمه سعید دانشمندی منتشر شده است.

وقتی بزرگ شدی می‌ خواهی چه‌ کاره شوی؟ این یک سؤال آشنا است که از همه ما در کودکی پرسیده می‌ شود. اگر چه این سؤال به‌ ظاهر بی‌ ضرر است، اما پیامد های نا خواسته‌ ای دارد. کتاب همه چیز بودن راهنمای آنان که (هنوز) نمی‌ دانند می‌ خواهند چه‌ کاره شوند می‌ تواند به شما این احساس را بدهد که باید یک شغل، یک علاقه و یک چیز را انتخاب کنید.

داشتن تعداد زیادی از علایق، پروژه‌ ها و کنجکاوی‌ های مختلف، شما را تبدیل به یک “سرباز، استاد هیچ‌ کدام” می‌ کند. کنجکاوی بی‌پایان شما به این معنی نیست که شکسته یا پوسته‌ پوسته ‌شده‌ اید. چیزی که شما هستید، دارای چند پتانسیل است: فردی با علایق و فعالیت‌ های خلاقانه و این در واقع بزرگ‌ ترین نقطه قوت شماست.

کتاب همه چیز بودن

با بررسی تاریخ بشریت می‌ توان به این حقیقت پی برد که انسان‌ ها به مرور به سوی تخصص‌ گرایی قدم برداشته‌ اند. انسان نخستین برای بقا در طبیعت بی‌ رحم باید مهارت‌ های بسیاری کسب می‌ کرد تا می‌ توانست زنده بماند و از میان آن‌ ها مواردی مانند ساخت مسکن، شکار، تهیه لباس مهم‌ ترین‌ ها بودند. با شروع شهر نشینی بسیاری از این کار ها به عنوان شغل میان مردم تقسیم شد و در این مرحله صنعتگران و متخصصان به وجود آمدند.

کتاب همه چیز بودن

امیلی واپنیک

امیلی واپنیک نویسنده و بنیان‌ گذار و مدیر خلاق Puttylike است. جایی که به افراد با علایق و فعالیت‌ های خلاقانه زیاد کمک می‌ کند تا همه علایق خود را برای ایجاد مشاغل و زندگی پویا، رضایت‌ بخش و پربار ایجاد کنند. امیلی واپنیک در رشته موسیقی، تولید فیلم و حقوق تحصیل کرد و از دانشکده حقوق دانشگاه مک گیل فارغ‌ التحصیل شد.

 سخنرانی امیلی در TED، 7 میلیون بار دیده شده است. کتاب همه چیز بودن او توسط هارپر کالینز در سال 2017 منتشر شد. این کتاب به 13 زبان ترجمه شده و برنده جایزه کتاب ناتیلوس شده است. امیلی در نیویورک‌ تایمز، فست کمپانی، فوربس، مجله نیویورک، هافینگتون پست، بی‌ بی‌ سی و لایف هکر حضور داشته است.

خلاصه کتاب همه چیز بودن

کتاب حاضر به شما چهار الگوی کاری با چهار رویکرد متفاوت معرفی می کند و کمک می کند موانع دست‌ و پا گیر رسیدن به اهداف شغلی خود را پیدا و برطرف کنید. 

وقتی بزرگ شدی می‌ خواهی چه کاره بشوی؟ این سوال آشنایی است که در کودکی دائما از ما پرسیده می‌ شد. این سوال در عین بی‌ ضرر بودن می‌ تواند عواقب نا خواسته‌ ای را به دنبال خود داشته باشد. این  پرسش می‌تواند باعث شود که  شما احساس نیاز شدیدی به پیدا کردن یک شغل، یک اشتیاق و یا یک حرفه خاصی که شما بتوانید مهارت خود را در آن نشان دهید، پیدا کنید.

کتاب همه چیز بودن به شما کمک می‌ کند تا احساسات و مهارت‌ های مختلف خود را به کار بگیرید و آن‌ ها را عملی کنید. نویسنده این کتاب معتقد است داشتن علایق، پروژه‌ ها و مهارت‌ های مختلف، از شما همه کاره و هیچ کاره نمی‌ سازد. برخلاف عقیده اکثر افراد، این مهارت‌ ها و علایق گوناگون شما را با شکست مواجهه نخواهد کرد.

بلکه شما را تبدیل به فردی می ‎‌کند که پتانسیل چندگانه دارد: شخصی باعلایق و مهارت‌ های زیاد و فعالیت های خلاقانه. این در واقع بزرگ ترین نقطه قوت شماست.

بخشی از کتاب همه چیز بودن

خلاصه کتاب همه چیز بودن

رویکرد اینشتینی برای همه مناسب نیست. برای برخی از ما تصور محول ‌کردن چند پتانسیلی‌ بودن به عصر ها و آخر هفته‌ ها نا پذیرفتنی است. ما ترجیح می‌ دهیم از گرسنگی تلف شویم تا اینکه چهل ساعت در هفته را برای کاری صرف کنیم که نمی‌ توانیم تمام وجودمان را در آن بگنجانیم؛ با این‌ حال برای بسیاری رویکرد اینشتینی می‌ تواند رهایی‌ بخش باشد.

با حذف فشار ناشی از نیاز به درآمد زایی از هر علاقه دست‌ مان را برای اکتشاف بدون نگرانی باز می‌ گذاریم؛ می‌ توانیم از شاخه‌ ای به شاخه‌ ای دیگر، از پروژه‌ ای به پروژه‌ ای دیگر و از خیالی به خیالی دیگر بپریم؛ می‌ توانیم چیز هایی را بر حسب میل خود کم ‌و زیاد کنیم، آن ‌هم بدون هیچ پیامد مالی یا هیچ‌ گونه باز خواست.

آیا رویکرد اینشتینی برای شما جذاب است یا نه؟ پاسخ این سؤال تا حدی به این بستگی دارد که ثبات در برابر انعطاف‌ پذیری چه ‌اندازه برای‌ تان ارزش به حساب می‌ آید. بیشتر افرادی که در فصل پنج حرفه‌ های چند پاره داشتند مراتب بالایی از انعطاف‌ پذیری و استقلال می‌ خواستند.

بسیاری از آنان مشاغل سنتی را ترک کرده بودند، چون برای‌ شان دنیای مناسبی نبود؛ در مقابل، اینشتینی‌ های خرسند برای ثبات ارزش بیشتری قائل‌ اند. آنان معمولاً روند کاری و ساختار و رفاقت موجود در فضای کار را دوست دارند. دل‌ چسب‌ بودن معمولاً در بینِ انگیزه‌ های اصلی اکثریت جامعه نیست، اما مزیت افزوده‌ ی الگوی اینشتینی برخورداری از عنوانِ شغلی سر راست و درک‌ شدن از سوی دیگران است. چند پتانسیلی‌ هایی که رویکرد اینشتینی را برگزیده‌ اند بعید است موقع معرفی خودشان در میهمانی دیگران را سردرگم کنند.

آنچه آنان را از بیشتر مردم متمایز می‌ کند نحوه‌ی پرداخت هزینه‌ های زندگی نیست، بلکه وجود آرایه‌ ی رنگارنگی از سرگرمی‌ ها و علاقه‌ های دیگر در زندگی‌ های‌ شان است.

ویژگی‌ های آدم‌ چند پتانسیلی

  • این آدم‌ ها وقتی به یک موضوع جدید علاقه‌ مند می‌ شوند، خودشون رو پرت می‌ کنند وسط ماجرا، بدون اینکه حتی به عواقب اون کار فکر کنند. مهم اینه اون کار رو دوست داشته باشند و تصمیم گرفته باشند که انجامش بدن، من خودم اینطوری هستم که بعد از تصمیم، زمین و زمان رو بهم پیوند می‌ دم تا به چیزی که می‌ خوام برسم، مهم نیست نتیجه‌ اش چی میشه، مهم اینه انجام بدم.
  • این آدم‌ ها کاری که در حال انجامش هستند را به بهترین شکل ممکن انجام می‌ دهند. مثلا اگر تصمیم بگیرند یک میز بسازند و خودشون رو پرت کنند وسط ساختن میز، قطعا بهترین میز ممکن که امکانات ساختش رو بتوانند مهیا کنند می‌ سازند. خیلی خوب تحقیق می‌ کنند، خیلی خوب طراحی می‌ کنند و در طول مسیر هر چیزی که لازم باشه یاد بگیرند را یاد می‌ گیرند، من خودم بعد از مدتی یاد گرفتم که چطوری یاد بگیرم، از اون به بعد دیگه از یادگیری هیچ چیز جدیدی نرسیدم.
  • این آدم‌ ها بعد از مدتی خسته می‌ شوند و اون کار رو رها می‌ کنند. این به معنی نصفه انجام دادن کار نیست، مثلا من در ذهنم اینه که یک کتاب فروشی فوق‌ العاده داشته باشم و خودم بسازمش، تمام تلاش خودم رو می‌ کنم تا بهش برسم، وقتی انجامش میدم، گاهی هیچ پلنی برای ادامه ندارم و خسته میشم و دوست دارم کار جدیدی بکنم و یا حتی کار جدیدی بهم قبلش چشمک زده، ولی مهم اینه بهترین کتاب فروشی که میشه ساخت رو می سازم، این کاری هست که انجام میدم ولی خب زود هم ممکنه ازش خسته بشم، راه کار هایی البته برای این وضعیت پیدا کردم.
کتاب همه چیز بودن

کلام آخر

کتاب همه چیز بودن واقعا یک کتاب عالی و مناسب برا همه است، آدمی که برچسب جدیدی برای خودش ساخته است و تلاش می کند به دیگران کمک کنه، تا به بهترین‌ خودش تبدیل بشود. اگر شما هم فکر می‌ کنید دوست دارید یک آدم چند پتانسیلی باشید، توصیه می‌ کنیم این کتاب را حتما بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *